Кметът на Болярово настоява за ремонт на пътен участък, по който преминават граничните патрули

0
67



Община Болярово настоява за ремонт третокласния републикански път от разклона за село Мамарчево до селата Воден и Странджа. Пътят е ключов за охраната на българо-турската граница, а състоянието му е изключително лошо, каза кметът на крайграничната община Христо Христов.

По думите му пътят се ползва много често от военните и граничните служители, както и от патрулите на Европейската гранична служба „Фронтекс“, особено след като наскоро отново бе разкрито Граничното полицейско управление в Болярово.

„Иска се бързо придвижване, има мигранти по границата, трябва да се реагира бързо. Настояваме да се изпълни ремонт на този път, поне в частта до село Воден, което е около 14 – 15 километра. Това е много важен, приоритетен път“, подчерта Христов. 

На повечето критични участъци по третокласната пътна мрежа в община Болярово вече са направени частични ремонти, каза кметът и изказа благодарност към Областно пътно управление – Ямбол.

„Имаме уверение, че сега, през летния период, на най-фрапиращите участъци, където има пропадане на мостовите съоръжения, ще има машинни кърпежи“, каза още Христов.

/ЛРМ/



Източник БТА