Кирил Петков и Румен Радев са под карантина

0
548
Участниците в заседанието на КСНС вчера вероятно ще бъдат поставени под карантина за различни срокове, каза Ангел Кунчев

Президентът Румен Радев и представителите на неговия екип, участвали в заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност, са се самоизолирали. Всички са в добро здраве. Предприети са мерки за нормалното функциониране на президентската институция.

Съобщението идва от прессекретариата на държавния глава и е 

във връзка с провелото се вчера заседание на Консултативния съвет за национална сигурност и положителната проба за COVID-19 на един от участниците, а именно председателят на НС – Никола Минчев.

По-рано днес стана ясно, че поради същата причина и министър-председателят Кирил Петков

и началникът на политическия му кабинет Лена Бориславова са под карантина, потвърдиха от пресслужбата на Министерския съвет, предаде БТА.

“Каквито са правилата за всички останали, такива ще бъдат и за тях и те ще ги спазят”, посочиха от пресслужбата на правителството.

Вицепремиерът по ефективното управление Калина Константинова ще замества премиера Кирил Петков

на присъствените ангажименти в страната, докато той се намира под карантина. Това съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. Министър-председателят Кирил Петков продължава да работи дистанционно и е в постоянна връзка с членовете на Министерския съвет, посочват още от правителствената пресслужба. Вицепремиерът Калина Константинова ще участва и в насрочената за днес среща с работодателски организации, която ще се проведе от 15.00 часа в сградата на Министерския съвет.

И председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова обяви, че ще се самоизолира след участието си в КСНС. Тя направи това с пост в социалната мрежа “Фейсбук”.

Въпреки тези изказвания, главният държавен здравен инспектор

доц. Ангел Кунчев обяви, че всички участници в Консултативния съвет при президента са се самоизолирали,

в момента се проверяват тестовете им и се очаква нареждане от РЗИ за карантина.

 

https://www.vesti.bg/