Калин Стоянов не е получава инструкции от нас

0
73


Според депутата от ПП-ДБ Йордан Терзийски към Калин Стоянов има останали много неотговорени въпроси.

“Със сигурност от нас той не е получавал инструкции. Един министър с широка подкрепа и еднакво отдалечен от всички партии, би бил по-подходящ за гарантиране честността на вота. След изборите ще търсим конфигурация на правителство, което да може да реагира реформите, които искаме”, каза Терзийски в предаването “Твоят ден” по Нова нюз. 

“На общото събрание си казахме много неща и успяхме да погледнем нещата в цялост. Видяхме какво сме свършили за три години от създаването на ПП. Трябва да се фокусираме върху най-важния извод – ако искаме да се случват реформи у нас има два начина – с парламентарно мнозинство от честни политици или да има достатъчно голям обществен натиск”, каза още той. 

“Служебният кабинет трябва да е съставен от експерти, които да гарантират честни и прозрачни избори. В тази връзка с особено внимание ще гледаме министрите на вътрешните работи и на електронното управление. Те имат най-тясна връзка с вота. Има обективни причини, поради които управителя и подуправителите на БНБ много трудно могат да поемат функциите на служебен премиер”, коментира той.





Източник 24часа