Изненадващо, всяка година най-добрите световни стилисти успяват да измислят нещо ново и оригинално в областта на боядисването на косата. С леката си ръка, с помощта на популярни техники (мелиране, бронзиране, шатуш, балаяж и др.), обичайните блондинки, брюнеткии червенокоси се превръщат в платинени, сметанови, ягодови, ядкови, конякови и джинджифилови модници, поразителни с разнообразие от нюанси и тонове. Нека да разгледаме по-отблизо какви тенденции в цветовете на косата се предлагат от фризьори за 2022 г.

За блондинки

През новия сезон стилистите предложиха голям избор от нюанси за тези, които предпочитат светли къдрици. Модниците трябва да обърнат специално внимание на следните цветове:

  • платина;
  • пепеляв;
  • ягода;
  • крем;
  • перла.

В същото време гурута на модния свят силно препоръчват да се откажите от жълтеникави нюанси и оцветяване със сив тон.

Нека разгледаме по-подробно всяка от модерните опции.

Платина

Този нюанс се счита за най-капризния, а създаването му е трудоемко. Въпреки това, изразходваното време и усилия си заслужават – модата получава привлекателен цвят, който изглежда много стилен и представителен. Този цвят на косата е идеален за момичета със светла кожа и със сини очи.

Пепеляв

Такова оцветяване, модерно през 2022 г., външно прилича на платина, но пепелта преминава в сив, по-матов тон. Подобен цвят е подходящ и за изключително светли модни жени.

Ягода

Оцветяването с розов оттенък е хит на последните сезони. Интересното е, че стилистите препоръчват това оцветяване не само за млади модни жени, но и за жени над 50 години.

Такова оцветяване идеално пасва на всякакви прически, подходящи както за дълга, така и за къса коса.

Крем

Не забравяйте, че естествеността и естествеността остават в тенденция през 2022 г.? Ето защо модните експерти препоръчват на блондинките да обърнат внимание на кремообразното оцветяване. Този нюанс е универсален и идеален за дами от всякакъв статус. Кремът перфектно се справя със сивата коса, без да създава усещане за неестественост, така че този цвят на косата лесно подмладява и освежава образа.

Перла

Бяло, сребристо, розово и синьо – тандемът от тези нюанси създава спираща дъха окраска, карайки къдриците да блестят с перлен седеф.

За брюнетки и кафяви коси

Въпреки факта, че русата коса е невероятно популярна днес, брюнетките няма да се откажат от позициите си. Тъмнокосите дами през 2022 г. трябва да разгледат по-отблизо следните модерни цветове на косата, които според стилистите са идеални както за къса, така и за дълга коса:

  • кафе;
  • мока;
  • Череша, покрита с шоколад;
  • гайка;
  • коняк.

Кафе

Всяка модница може да се поглези с този нюанс, защото кафето е непретенциозно нито към вида на външния вид, нито към възрастта, нито към дължината на косата.

Мока

Цветът на силно кафе с малко мляко – така изглежда този изискан нюанс. При създаването на такова оцветяване е важно да се доверите на опитен майстор.

Череша, покрита с шоколад

Особеността на този нюанс е бургундският подтон, който прави къдриците невероятно стилни и привлекателни.

Ядка

Този цвят на косата има няколко нюанса наведнъж, всичко зависи от вида ядка, който изберете. Червеното е характерно за индийското орехче, бронзовото – за орехите, златното – за лешниците.

Коняк

Благороден и луксозен цвят на косата, който изглежда страхотно в тандем с различни прически, включително боб, пикси, каскада. В него трябва да се проследят златисти нюанси, но без прекомерна жълтеница.

За червенокоси

Оказва се, че червенокосите дами също могат да се отдадат на разнообразие от стилни нюанси. За тях стилистите предлагат да изберат една от няколко опции за тенденция:

  • тъмна мед;
  • джинджифил;
  • богат бронз;
  • пчелен мед.

Тъмна мед

На пръв поглед това е само кестеняв цвят. Въпреки това, на слънчева светлина, къдриците с подобно оцветяване създават специално настроение. Само опитен майстор с помощта на оцветяване може да постигне желания холографски нюанс. Такъв модерен през 2022 г. меден цвят на косата изглежда луксозно на дълга коса и средно дълги къдрици.

Джинджифил

Този нюанс изглежда много естествен и красив. Цялата сложност се крие в неговата естественост. Трудно е да се постигне естествена червенокоса в джинджифил, без да се получи неприятен зеленикав или жълтеникав оттенък.

Богат бронз

Тандем от кафяво и мед – изглежда перфектно на всяка дължина на косата. Поради доста сдържаната яркост, той е подходящ за жени на всяка възраст.

Пчелен мед

Това е класика, която изглежда винаги е сред тенденциите. Много естествен и непретенциозен нюанс, който е чудесен за момичета, които са целувани от слънцето.

Сега знаете какви цветове на косата ще бъдат сред модерните през 2022 г., а снимката на модерни изображения със сигурност ще ви тласне към нови експерименти!

ndt1.eu / moddam.ru