Испанският военен министър предупреди за реална ядрена заплаха от Путин

0
54


Министърката на отбраната Маргарита Роблес предупреди испанците за “реална заплаха” от страна на Русия след многократните изявления на президента Владимир Путин относно потенциалното използване на ядрени оръжия, предадоха ДПА и БТА.

“Заплахата е реална и абсолютна. Смятам, че от изявленията на Путин през последните седмици става ясно, че той може да бъде готов да използва ядрено оръжие във всеки един момент”, заяви Роблес в интервю за испанския вестник “Ла Вангардия”, публикувано днес.

“Трябва да сме напълно наясно, че нашите демократични ценности и мирът в Европа са в опасност”, каза тя и добави, че Путин може бързо да премине от думи към действия, както направи в Украйна.

“Мисля, че в Испания не винаги сме достатъчно наясно с риска, в който се намираме … докато има хора, които, подобно на Путин, предизвикват истинско клане в страна като Украйна”, подчерта министърката.

В момента Украйна преминава през много труден период, каза Роблес и добави, че Испания ще продължи да прави всичко възможно, за да помогне на страната.

“Подкрепата за Украйна означава не само защита на нейната териториална цялост, но и нещо много по-важно, а именно мира и ценностите, които характеризират демократичното съжителство в Европа и които очевидно са застрашени от Путин”, каза Роблес.





Източник 24часа