Интензивно е движението за товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния

0
64



Интензивно е движението за товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния, съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ (ГДГП) на сайта си.

Трафикът е интензивен на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) „Видин”, ГКПП „Оряхово”, ГКПП „Никопол” и ГКПП „Кардам” на изход за товарни автомобили. Поради прекъснати телефонни и модемни връзки на българска и румънска територия ГКПП „Крушари“ не работи от 10:00 ч. на 17 март. 

На границата с Гърция трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. През граничните пунктове „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси. 

На границата със Сърбия трафикът е нормален на всички гранични пунктове. На ГКПП „Калотина“ се извършват строително-монтажни дейности за реконструкция и модернизация. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства.

На границата с Република Северна Македония, както и на границата с Турция, трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

/МК/



Източник БТА