Интензивен е трафикът на част от граничните пунктове по границата с Гърция, Румъния и Турция

0
74



Интензивен е трафикът за товарни автомобили на част от гранично контролно-пропускателните пунктове (ГКПП) с Гърция, Румъния и Турция. Това съобщиха от Главната дирекция „Гранична полиция“ – МВР, на сайта си. Информацията е актуална към 6:00 часа тази сутрин.

По границата с Гърция трафикът е интензивен на вход за товарни автомобили на ГКПП „Кулата“. На пункта преминаването е затруднено поради въведената от гръцките власти временна организация за поетапно ограничаване на движението на товарни автомобили в двете посоки. Извършва се ремонт на повредени участъци от пътните ленти за камиони и периодично те преминават само през една лента на вход и една на изход. Ремонтните дейности на пункта „Кулата“/„Промахон“ ще продължат до 16 април. През граничните пунктове „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

Трафикът е интензивен на пунктовете „Видин“, „Кардам“, „Оряхово“ и „Дуранкулак“ на изход за товарни автомобили на границата с Румъния. 

По границата с Турция трафикът е интензивен на граничния пункт „Капитан Андреево“ на изход за товарни автомобили. 

Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове по границата със Сърбия. На ГКПП „Калотина“ се извършват строително-монтажни дейности, които налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.

Трафикът е нормален на всички гранични пунктове с Република Северна Македония.

/АБ/



Източник БТА