Изложба на Клас Клустербор ще бъде представена в галерия „Структура“

0
58



Галерия „Структура“ представя изложбата „Слънчеви пейзажи“ на Клас Клустербор. Куратор на експозицията е Мария Рус Божан, а творбите може да бъдат разгледани до 30 май, съобщават организаторите. 

„Изложбата „Слънчеви пейзажи“ очертава програмната и многостранна работа на художника Клас Клустербор, често представяна като непредсказуемо съзвездие от продуктивни визуални търсения, които свързват множество разкази. Завладяващата инсталация се състои от абстрактни картини и обекти от различни творчески периоди, както и от непоказвани досега видеопроизведения. Тя се занимава с тема, която е еднакво позната и загадъчна – Слънцето“, разказват от екипа.

Организаторите допълват, че в центъра на инсталацията, зад екраните, на които се възпроизвеждат видеоклиповете, от тавана са окачени тъкани в ярко червено, синьо и изумрудено зелено, които създават мултисензорна сценография, поетично подчертаваща идеята за реалност в постоянно движение.

„Клас Клустербор принадлежи към водещото поколение нидерландски художници, чието творчество се развива след движенията Fluxus и Zero. Той е известен с интердисциплинарната си практика и проекти за конкретни места, които съчетават концептуална и екшън живопис, скулптура, видео и пърформанс“, казват от екипа.

Клас Клустербор (Грот-Шермер, 1959 г.) живее и работи в Шермерхорн, Нидерландия. Учи в Rijksakademie, Амстердам. Има самостоятелни изложби в Букурещ, Отерло, Хамбург, Гент, Амстердам, Ротердам, Цюрих, Рейкявик, Будапеща. 

/ВСР



Източник БТА