Зеленски ще се види с Байдън в Белия Дом другата седмица

0
140

©

Президентът на Украйна Володимир Зеленски възнамерява на 21 септември да се срещне със своя американски колега Джо Байден в Белом дом. За това в четвъртък съобщи агенция Associated Press, позовавайки се на източник от американската администрация.

Зеленски ще се срещне с президента на САЩ “в Белия дом следващия четвъртък“. Освен това, според източници на агенцията в Конгреса на САЩ, Зеленски също възнамерява да посети американския законодателен орган по време на посещението си в страната, за да участва в седмицата на високо равнище на Общото събрание на ООН в Ню Йорк. Агенцията подчертава, че посещението на президента на Украйна в американската столица ще се проведе “на фона на дискусия в Конгреса по въпроса за отпускането на 21 милиарда долара военна и хуманитарна помощ за Украйна“.

Изказванията на Байдън и Зеленски пред Общото събрание на ООН са предвидени за първата половина на деня на 19 септември. На 20 септември ще се проведе среща на високо ниво на Съвета за сигурност на ООН за Украйна, но досега нито украинската, нито американската страна са потвърдили участието на президентите в тази среща.

Не пропускайте новините и през телеграм канала ни: https://t.me/ndt1eu

Източник