За евродепутати от БСП трябва да бъдат избрани образовани хора, смята Румен Гечев

0
68



За евродепутати от БСП трябва да бъдат избрани образовани хора, с добра езикова култура и с опит от българския политически живот. Това заяви депутатът от “БСП за България” и член на Националния съвет на партията Румен Гечев преди началото на заседанието на съвета днес.

Националният съвет на БСП има редовно заседание, на което ще бъдат взети решения за участието на коалиция “БСП за България” в изборите за членове на Европейския парламент и 50-ото Народно събрание на 9 юни. 

Според Гечев това трябва да са хора, които могат да систематизират и защитават аргументи и предложения. Важно е българските евродепутати да убеждават колегите си от ЕС за вземането на определени решения. 

Българите в Европейския парламент ще са 17 души, но ако те добре защитават България и отчитат взаимния интерес, нашето влияние ще е много по-голямо, смята Гечев.

По повод на предстоящите избори за национален парламент Гечев каза, че същите критерии се отнасят и за този вот. Много от решенията на Народното събрание са съобразени с евродирективи и правила. Досега подценяваме решенията, които са взети в Брюксел. Такъв е случаят с акцизи, субсидии, устойчиво развитие и други. Трябва да има добър синхрон между евродепутатите ни и тези в НС, каза Гечев, според когото досега това се е подценявало.

/АБ/



Източник БТА