За ден МВР установи 29 души, шофирали след употреба на алкохол и четирима – под въздействие на наркотици

0
78



За изминалия ден са установени общо 29 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол. Това съобщиха от Министерството на вътрешните работи на сайта си. От тях 16 са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, а 13 – с над 1,2 на 1000, четирима са отказали тестване. 

Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират четирима водачи, четирима са отказали тестване.

Общо 11 644 моторни превозни средства (МПС) са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 13 891 водачи и пътници. Съставени са 3107 фиша и 853 акта за установени административни нарушения. 

Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори. 

Общо 21 души са ранени при 18 тежки катастрофи в страната през последното денонощие. В София са станали едно тежко и 22 леки пътнотранспортни произшествия, пострадали са двама души.

/РИ/



Източник БТА