Започна реконструкцията на сградата и централната трибуна на стадион „Спортист“

0
446

В началото на седмицата започнаха ремонтните дейности на стадион „Спортист“ в град Генерал Тошево. Работата обхваща единствено външната част на сградата, където е разположена централната трибуна и козирката на съоръжението. Стойността на договора е 155 973,95 лв. с ДДС, като средствата са от капиталовата програма на Община Генерал Тошево.

Предвидените строителни дейности се състоят в ремонт на високия и ниския покрив на сградата, подмяна на хидроизолацията, реконструкция на фасадите, дейности по отводняването на покрива и изграждане на мълниезащита, изкърпване и шпакловане с минерална мазилка, както и работа по закритите трибуни – демонтаж на старите плочи, полагане на хидроизолация и нови гранитогресни плочи, създаване на нова конструкция за седалки и поставяне на седалки. Около цялата сграда ще бъде изградена настилка от бетонни плочи.

Ремонтът на съоръжението трябва да бъде готов преди началото на новия спортно-състезателен сезон в различните първенства по футбол през есента. След строителните дейности стадионът ще придобие нов и модернизиран облик. Централната трибуна и новите седалки ще осигурят максимален комфорт на местните привърженици на играта при домакинствата на двата отбора – „Спортист 2011“ и „Спортист“.