В дните на есенното и пролетното равноденствия денят и нощта са приблизително равни по продължителност, но не съвсем равни. Изместване в полза на деня се получава, защото за изгрев се приема появата на слънцето на хоризонта, а не появата на средата му. Също така поради пречупването на светлината от въздуха можем да наблюдаваме слънцето преди още то фактически да е минало линията на хоризонта.

С есенното равноденствие посрещаме астрономическата есен и се сбогуваме с лятото.

Денят на есенното равноденствие е времето, когато енергията на пространството се променя.

Преходът от топъл период към студен се счита за един от дните на силите, които е важно да прекарате в хармония със себе си, за да привлечете благополучие и щастие.

Есенното равноденствие изравнява деня и нощта – продължителността им става еднаква, а след това започва намаляване на деня. През 2022 г. експертите препоръчват да прекарате деня само за себе си и енергията си, като използвате съветите на вашите предци.

В петък е важно да се настроите на положителна вълна и за да не станете заложници на есенните болежки, използвайте доказани методи. Експертите в областта на биоенергетиката препоръчват да не се отдавате този ден на тъжни мисли.

След есенното равноденствие дневните часове ще намаляват до зимното слънцестоене. И след това денят ще започне да се увеличава отново. На 23 септември се провеждат ритуали и церемонии, насочени към очистване от негативност и привличане на всички благословии. Гаданията също не се заобикалят, за да разберете какво ви очаква в близко бъдеще.

Астрологични особености на есенното равноденствие

В деня на есенното равноденствие намаляващата Луна ще бъде в съзвездието Дева. 27 лунен ден е подходящ за разрешаване на стари дела и проблеми, възобновяване на отложени преди проекти и овладяване на съдбата. Астролозите препоръчват да се подготвите за победа за да се предпазите от грешки и неточности.

В този ден ще имате възможност да прегледате плановете си и да намерите отговори на вълнуващи въпроси. Помогнете си, за целта може да ви помогне медитация, разкривайки подсъзнанието.

Не отказвайте съветите на по-старото поколение – техният опит ще ви помогне да преодолеете трудностите по пътя към щастливия живот.

dailyhor