Екипът на Областния информационен център в Разград за поредна година „пробяга“ своя „Маратон на четенето”

0
88


Екипът на Областния информационен център (ОИЦ) в Разград за поредна година „пробяга“ своя „Маратон на четенето“. В партньорство с Регионалната библиотека „Проф. Боян Пенев“ експертите отново прегърнаха идеята да четат на глас текстове от любими автори и любими произведения и с радост се включиха в 19-то издание на „Маратон на четенето” и в 13-ата кампания „Походът на книгите”, съобщи управителят на Центъра Юлиян Данаилов.

Заедно с домакините от ОИЦ и библиотечните специалисти в четенето на книги в офиса на Центъра участваха общественици, педагози и местни творци. Поетесите Донка Василева, Ива Харизанова и Даниела Василева прочетоха свои стихове, а общественикът и богослов Данчо Кьосев представи все още неиздадени негови стихотворения. По време на творческата среща прозвучаха пасажи от последните издадени книги на писателите Иван Джебаров и Димитър Петров. Те разказаха и историята на създаването им. Останалите участници в срещата прочетоха откъси и коментираха свои любими автори – поезия на Васил Попович и проза от Людмил Станев и Жак Атали, посочи Данаилов.

В края на събитието всички участници получиха информационни материали на ОИЦ – Разград, и си пожелаха да се срещнат отново догодина, допълни управителя на Центъра.

Националната кампания Маратон на четенето започна на 2 април – Международeн ден на детската книгаq и продължава до 23 април, обявен от ЮНЕСКО за Международен ден на книгата и авторското право. Инициативата се организира от Българската библиотечно-информационна асоциация и е в партньорство с Асоциация „Българска книга“.

/ТС/



Източник БТА