Докато Пеевски управлява ГЕРБ, ние няма да влезем в никаква коалиция с тях, независимо от резултатите от изборите, каза Кирил Петков

0
69



Докато Пеевски управлява ГЕРБ, ние няма да влезем в никаква коалиция с тях, независимо от резултатите от изборите. Има много хора в ГЕРБ, които ще ме разберат. Това заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната” Кирил Петков в предаването на „Лице в лице“ по бТВ.

На Димитър Главчев някой друг му е наредил кабинета. Аз съм абсолютно сигурен в това и мога да предположа, че това са Пеевски и Борисов, заяви Петков. Нямам съмнения, като видях кои са хората, добави той. Според него Главчев не е имал за нито един министър правото да вземе самостоятелно решение.

Живко Коцев каза, че е бил под натиск от висши лица в прокуратурата. Ако това е главният прокурор и под натиск го е накарал да си даде оставката, това е престъпление и връщане към мутренските години, каза Петков. 

На брифинг в Министерския съвет днес Живко Коцев заяви, че оттегля подадената си оставка като главен секретар на МВР. Премиерът в оставка Николай Денков обясни, че Живко Коцев е подал тази молба за напускане под натиск от страна на министъра на вътрешните работи и от страна на много високопоставени лица в прокуратурата.

Според Кирил Петков ако това е вярно, той се надява да се самосезира съдия Даниела Талева и добави, че вече имаме съдия, който да може да разследва главния прокурор. Другият човек, който премиерът каза, че е упражнил натиск, е Калин Стоянов, но натискът от Калин Стоянов не е страшен в сравнение, ако човекът, който е заплашил Коцев, е главният прокурор, заяви Петков.

По-рано днес кандидатът за служебен премиер Димитър Главчев представи проект на структура и състав на служебен кабинет, а президентът Румен Радев съобщи, че ще насрочи избори „две в едно“ на 9 юни – предсрочни парламентарни избори и избори за Европейски парламент.



Източник БТА