Дискусия на тема „Изборите за Европейски парламент 2024 г. и бъдещето на ЕС“ организират от клуб „Сенатор“ в София

0
64



Дискусия на тема „Изборите за Европейски парламент 2024 г. и бъдещето на ЕС“ организират в събота, 6 април, от клуб „Сенатор“ в хотел „Хемус“, в София. Това обяви председателят на клуба Захари Желязков на пресконференция в Националния пресклуб на БТА. Регистрацията за събитието ще започне в 10:00 часа, а откриването е от 10:30 часа. 

Той посочи, че предстоящата дискусия е посветена на 25 години от получаването на поканата за започване на преговори за присъединяване на България към Европейския съюз (ЕС). Желязков отбеляза, че това е едно от най-значимите събития в най-новата история на България.

След тази дата за България се откриха невъобразими възможности. Ако не бяхме хванали тази дата, тя беше последната, след това ЕС затвори и той продължава да е затворен и сега, коментира той.

Желязков каза, че дискусията е посветена на избора на ЕП. Той определя голяма част от нашето законодателство, добави председателят.

По думите му предстоящият евровот е ключов за бъдещето на ЕС. Желязков отбеляза, че сред акцентите на дискусията ще са въпроси като: дали ЕС ще е самостоятелен геополитически фактор, какви ще бъдат вътрешните процеси, има ли нужда от нов ценностен дебат, застрашени ли са финансите, необходимо ли е разширяване на ЕС, какво се случва със зелената сделка и къде е ЕС между мира и войната.

/РИ/



Източник БТА