Две възпитанички на Варненския свободен университет получиха номинации в конкурса „Студент на годината“

0
62



Две възпитанички на Варненския свободен университет (ВСУ) „Черноризец Храбър“ получиха номинации в националния конкурс „Студент на годината“, съобщават от висшето училище. Това са Мила Петрова, получила признание в категория „Правни науки“ и Яна Стоянова, номинирана за „Студент-доброволец на годината“. 

Петрова е петокурсничка в специалност Право. Успехът й е 6,00, владее френски и английски език и е носител на Годишната поименна награда на Община Варна за студенти от варненските висши училища за постигнати високи резултати в направление „Правни науки“. Тя е активна в живота на академичната общност, участва в различни форуми и състезания, печели национални конкурси, университетски олимпиади и програми, казват от училището. Член е на Студентския съвет и съдейства в организирането и провеждането на събития и научни форуми на Юридическия факултет. Мила Петрова е провела учебна практика в Община Варна, в Окръжния съд, както и в кантора на частен съдебен изпълнител в града.

Другата номинирана студентка Яна Стоянова учи в четвърти курс в специалност Моден дизайн. Тя ръководи клуба за изкуство и дизайн „Еклектика“ към Студентския съвет, който се фокусира върху формирането на творческа общност, организирането на събития и благотворителни базари за студенти и граждани на общината. Участва като доброволец в проекта „Дари ми мечта“ на Сдружението за подкрепа на хора с умствени увреждания – Център за социална рехабилитация и интеграция „Чайка“.

Националният конкурс „Студент на годината“ се организира от Националното представителство на студентските съвети в България и има за цел да популяризира и насърчава постиженията на българските студенти от всички области на висшето образование пред обществеността. От основаването си през 2006 г. той успешно е отличил над 500 талантливи и амбициозни младежи, които са показали изключителни постижения в обучението си, научноизследователската дейност и обществената работа. Носителите на приза получават грамота, парична награда и статуетка, символизираща стремежа към знания и академични постижения, допълват от ВСУ.

 

/РБ/



Източник БТА