Гуардиола проплака: Реал Мадрид има девет дни да се подготви за мача с нас, а ние – 3 – Футбол свят – Шампионска лига

0
79


Мениджърът на Манчестър Сити – Пеп Гуардиола, се оплака от натоварения график за отбора му около мачовете с Реал Мадрид в Шампионска лига. Преди гостуването в Испания на 9 април, “гражданите” трябва да изиграят три срещи – днес с Арсенал, на 3 април – с  Астън Вила и на 6 април – с Кристъл Палас. В същото време на Реал му предстои само един двубой да първия четвъртфинал с Манчестър Сити – тази вечер с Атлетик Билбао. Следващия уикенд няма мачове от Ла Лига, тъй като ще се играе финала за Купата на краля, а “лос бланкос” отпаднаха от турнира. 

 

“Реал Мадрид има девет дни да се подготви за двубоя с нас. Девет дни! Те играят този уикенд и нямат повече мачове до 9 април. Затова просто си мисля: „О, дайте ми още един ден! Само един. Но няма шанс.

 

УЕФА има свой собствен бизнес, ФИФА също. Както и телевизиите. Защитавам моя клуб, защото сме поставени наистина в трудна ситуация. Трябва да играем на всеки три дни и винаги имаме по-малко дни за възстановяване. Другите клубове не се намират в това положение”, оплака се Гуардиола. 

 

След реванша срещу Реал Мадрид на 17 април, Ман Сити ще играе срещу Челси за ФА Къп три дни по-късно.

 

„Ще играем реванша от ШЛ срещу Реал Мадрид в сряда, а за ФА Къп можем да играем в неделя. Защо не ни дадат ден повече, ако Ковънтри, Челси и Юнайтед не играят в Шампионска лига или Лига Европа? Много сме уморени”, заяви испанският специалист.



Източник Gong.bg