Голямото жури предлага да бъдат повдигнати обвинения срещу още 20 сътрудници на Тръмп

0
147

©

Специалното голямо жури в Атланта, което прекара месеци в разследване на предполагаемата намеса в изборите през 2020 г. в Джорджия от страна на Доналд Тръмп и неговите съюзници, се съгласи, че Тръмп трябва да бъде обвинен по случая и също така препоръча да бъдат повдигнати обвинения на един от най-близките сътрудници на Тръмп, сенатор Линдзи О. Греъм и на още 37 души, съобщи The Washington Post.

Препоръките на голямото жури надхвърлят обвиненията, повдигнати от окръжния прокурор на окръг Фултън Фани Уилис и нейния екип, като са предложили да бъдат преследвани още 20 души, в допълнение към 18-те в предишния списък на прокурора.

Сред двете дузини потенциални обвиняеми са сенатор Линдзи Греъм, адвокатите от кампанията на Тръмп Клета Мичъл и Борис Епщайн, бившият съветник по националната сигурност Майкъл Флин, адвокатът Лин Ууд и бившите републикански сенатори Дейвид Пердю и Кели Льофлър.

Тръмп и 18 други обвиняеми са обвинени миналия месец от голямо жури на окръг Фултън по обвинения, свързани с предполагаем заговор за отмяна на резултатите от изборите през 2020 г. в Джорджия, които той загуби от президента Джо Байдън.

Не пропускайте новините и през телеграм канала ни: https://t.me/ndt1eu

Източник