Гергьовска люлка за здраве

0
271

На 4 май на площад „Бялата лястовица“ в град Генерал Тошево се състоя ежегодното издание „Гергьовска люлка“, организирано от НЧ „Светлина – 1941“. В навечерието на Гергьовден малки и големи се люляха за здраве на пъстра и богато украсена люлка под зелено дърво в центъра на китното ни градче.

За колорита и хубавото настроение по време на празника заслугата беше изцяло на домакините в лицето на НЧ „Светлина – 1941“ и изпълнителите от вокална група „Първи юни“ и ГАФ „Пролет“ при ЦПЛР – Център за работа с деца, с ръководител Веселина Куцарова. Малчуганите от двете детски градини в града обраха бурните аплодисменти на всички на площада и бяха истинска наслада за окото. Децата от група „Жаборани“, ДТС „Тошевче“, ЖФГ „Китка“, ТС „Българка“ и много други индивидуални изпълнители също се включиха в празничното събитие.

Всички те, нагиздени с пъстроцветни носии, с невероятно красивите си и омайващи танци, хора и песни, плениха сърцата на събралите се граждани и им осигуриха минути на наслада и минути, изпълнени с възторг и вълнение.