0
1734

С провеждането на една страхотна семейна спартакиада приключи тазгодишното издание на Седмицата на спорта в град Генерал Тошево. Интересното състезание се проведе на игрището за минифутбол в парка и противопостави един срещу друг пет отбора. Надпреварата беше официално открита от кмета на Община Генерал Тошево Валентин Димитров, който поздрави участниците за смелостта им да участват в това предизвикателство и ги призова да продължават да обичат спорта и да бъдат винаги активни.

В спартакиадата се включиха четири семейства от по трима човека и един сборен отбор с деца от Общински младежки съвет. За стриктното изпълнение на отделните игри се грижеше съдийски апарат, съставен от заместник-кмета на Община Генерал Тошево Румен Мунтянов, началник Отдел „Образование, младежки дейности и спорт“ Надежда Колева и преподавателите по физическо възпитание и спорт на трите училища в града Георги Дяков, Пенка Стоянова и Ангел Димов.

       Петте отбора трябваше да премерят сили в шест различни вида игри, които включваха в себе си елементи за бързина, прецизност и точност. Отделните кръгове бяха с покачваща се сложност и това направи надпреварата доста изтощителна. Признаците на умора се появиха още след първите две-три игри, но семействата пренебрегнаха физическото натоварване и се раздадоха максимално до края на състезанието. 

Краят на спартакиадата дойде с една много интересна и интензивна игра. В нея участниците трябваше да преминат от единия до другия край на специално изграденото трасе с черпак, пълен с вода и да напълнят двулитрова кана. Наложи се някои от участниците в отборите да минат по трасето повече от 4-5 пъти, а това ги отведе до предела на възможностите им. Въпреки това след края на състезанието всички останаха много доволни и признаха, че с радост биха участвал отново в подобни игри, тъй като те не само ги карат да спортуват, но и сплотяват семейството.

  

След обявяването на резултатите бяха присъдени и наградите. Отборите, класирали се на четвърто и пето място получиха раници, а за тези на първо, второ и трето място имаше ваучери на стойност 150, 100 и 50 лева за покупка на стоки от определена верига магазини.

Седмицата на спорта 2023 в град Генерал Тошево беше закрита с едночасов концерт, който се проведе на площад Бялата лястовица, с участието на деца от школите при ЦПЛР – Център за работа с деца в града, НЧ „Светлина – 1941“ и ученици от СУ „Свети Климент Охридски“, град Добрич.