Приключенията на Пластоядка продължиха в Детска градина №10 „Слънчице“

0
251
С ЕКОПАК и Общината
Ще се включа във играта:
Кенчета, бутилки ще събирам,
Хора ще спасявам – като рециклирам!“
Образователна игра проведе днес главният експерт ООС Светлана Андонова (Община град Добрич) с децата от Детска градина №10 „Слънчице“ от III група “Усмивка”, IV а група “Звездичка” и IV б група “Калинка”.
Заедно с Пластоядка, малчуганите не само се научиха как да пазят природата около себе си, но и отбелязаха 3 май – Международния ден на Слънцето (определен за такъв от 1994 г. по инициатива на Международната общност по слънчева енергия).
Пластоядка е едно трите юначета с празни тумбачета на Екопак, което обича да похапва пластмасови бутилки и метални кенчета.
Проявата е част от програмата на провежданата от Община Добрич и ЕКОПАК България национална кампания „Градска рециклиада“ под мотото: „Рециклирай пластмасовите бутилки и метални кенове – Спаси живот!“.
При успешен резултат от кампанията и постигане на целта й ще бъдат поставени един или няколко автоматични дефибрилатора за животоспасяваща първа помощ при сърдечен арест на подходящи обществени места в града. В България от внезапен сърдечен арест загиват повече от 10 хиляди човека годишно – 10 пъти повече отколкото в автомобилни катастрофи, пожари и природни бедствия взети заедно! Автоматичните дефибрилатори са често срещани по обществени места в много европейски градове.
+15
Всички реакции:

48

1 коментар
6 споделяния
Харесване

Коментар
Споделяне