ГЕРБ ще прави изборите в чужбина и не сме съгласни с това, каза лидерът на БСП Корнелия Нинова

0
63



ГЕРБ ще прави изборите в чужбина и ние не сме съгласни с това. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти, след като обяви новия председател на БСП – София.

Според нея дали външният министър е Даниел Митов или Димитър Главчев, тази позиция ще бъде ръководена от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. “Това ще бъде все едно назначаваме Бойко Борисов за външен министър, защото и двамата са ярки лица на ГЕРБ”, посочи Нинова. По думите ѝ с всеки изминал ден се появяват доказателства, че този служебен кабинет е партиен и политически на ГЕРБ.

Нинова коментира и вота на недоверие, като посочи, че той вече е внесен и зависи от председателя на Народното събрание кога ще бъде насрочен. По думите ѝ вотът на недоверие е благодарение на кашата, която се създаде след промените в Конституцията. “Ако това правителство няма отношение към парламента, защо положи клетва пред него”, попита Нинова. Тя посочи още, че извън юридическите спорове дали БСП имат право право на вот на недоверие, това е и политически знак на несъгласие, че този служебен кабинет се управлява от лидера на ГЕРБ. 

Нинова каза още, че формално е възможно Димитър Главчев да бъде и министър-председател, и външен министър, но за нея този интерес е странен. Редно е да има титуляр, който да се занимава само с външна политика, посочи още лидерът на БСП. 

/ВД/



Източник БТА