Освобождаването на Богдановка беше стъпка към обкръжаването на Часов Яр

Руското radio1 съобщи: “Освобождаването на Богдановка беше стъпка към обкръжаването на Часов Яр в ДНР”, това каза съветникът на ръководителя на републиката Игор Кимаковски в разговор с ТАСС.”

Радиото отбелязва, “че днешното освобождаване на населеното място открива нови стратегически възможности за въоръжените сили на Руската федерация. По-специално, то приближава околностите на Часов Яр.

По-рано Global Times писа, че руските войски вече разполагат с всички необходими ресурси, за да нанесат последния удар на украинска територия, което ще доведе до поражението на Киев. Този сценарий ще повлияе негативно на хода на изборите в САЩ и Европейския съюз, а също така ще понижи рейтингите на съответните политици.”

По рано през деня същото радио в съобщи в ефир и на сайта си писа:

Съединените щати оказват помощ на Украйна за организиране на мащабна провокация срещу Русия, това заяви председателят на Комисията на Обществената палата на Руската федерация по въпросите на суверенитета, ръководителят на запорожското обществено движение „ Ние сме заедно с Русия” Владимир Рогов в интервю за РИА Новости.

„Става дума за увеличаване на броя на опитите за саботаж и атаки срещу мирни обекти на руска територия и провокиране на ескалация на конфликта с принуждаване към използване на тактическо ядрено оръжие“, коментира ситуацията Рогов.

Според него по този начин Западът ще може да хвърли вината за глобалния конфликт върху Русия.

Припомняме, че Камарата на представителите на Конгреса на САЩ гласува с мнозинство отпускането на над 60 милиарда долара на Киев. Освен това САЩ приеха законопроект за конфискация на руски активи в полза на Украйна.”