Този въпрос тревожи мнозина. И те се опитват да разрешат тази мистерия през цялото съществуване на човечеството. Учени от САЩ и Великобритания обаче внезапно заявиха: те знаят какво се случва с душата след смъртта на тялото.

Експерти от университета в Аризона, съвместно с британски колеги, предположиха къде се движи душата след физическата смърт на човек.

Досега всички уверения на обикновени хора, преживели клинична смърт, се приемаха като халюцинации. Например през 2017 г. изследователи от университета в Лиеж събраха доказателства от повече от 150 пациенти, които са били „там“. Нещо повече, преживяванията близо до смъртта на мнозинството не съвпадаха. След като проучиха всички тези данни, експертите стигнаха до извода, че подобни несъответствия са причинени от различията в националната култура и език. Тогава обаче учените нарекоха близките до смъртта преживявания просто усещания и халюцинации.

А израелските изследователи през 2017 г. като цяло обясняват подобни преживявания като неправилна мозъчна функция. Причината е липсата на кислород, която възниква в резултат на спиране на сърцето и кръвоснабдяването.

И сега физиците говорят за съществуването на душата. Според тях тя не само съществува, но и продължава да „живее“, но на квантово ниво. Американски и британски учени са сигурни: информацията за човешкото съзнание (както те нарекоха душата) не изчезва, а се разпространява след смъртта на физическото тяло из цялата Вселена. Експертите нарекоха този процес оркестрирана обективна редукция или по-просто „организирано прераждане“, в резултат на което душата се премества на квантово ниво в протеинови микротубули, съобщава ГОРОДЧЕ.

Но най-важното: физиците смятат, че думите на хора, преживели клинична смърт, че случайно са попаднали на небето, не са измислица. И имат реална основа.

Най-интересното е, че немски учени също подкрепят позицията на американо-британските си колеги. Според тях човек не изчезва след смъртта, а преминава в безкрайността.