В София се провежда кампанията „Капачки за бъдеще“

0
61



В центъра на София се провежда кампанията „Капачки за бъдеще“. Инициативата започна тази сутрин и ще продължи до 16:00 часа.

Събраните капачки, кенчета и пластмасови бутилки могат да бъдат предадени на пунктовете, разположени на пл. „Батенберг“. Още в 8:00 ч. имаше поне десет тона капачки, съобщиха организаторите на кампанията на нейната фейсбук страница.

По-рано този месец пролетното издание на кампанията се състоя и в други градове в страната. След София „Капачки за бъдеще“ ще продължи от 20 април във Велико Търново, Велинград, Казанлък, Ловеч, Плевен и др. В Бургас събирането на капачки, кенчета и бутилки ще бъде на 21 април, а в Пловдив – на 27 април. Според публикуваната информация във фейсбук страницата на инициативата предстои уточняване на датите за Варна, Кърджали, Монтана, Севлиево.

Инициативата „Капачки за бъдеще“ е от няколко години. Целта беше да се осигурят средства за закупуване на кувьози, а в последните години и за неонатологични линейки за лечебни заведения в страната. През март такава специализирана линейка за бебета бе дарена на Центъра за спешна медицинска помощ в Стара Загора. 

/АБ/



Източник БТА