В Плевен социални асистенти разясняват на възрастни хора как да се предпазят от телефонни измами

0
65



В Плевен започна кампания на екипа на специализираната социална услуга “Асистентска подкрепа”, насочена към предпазване на възрастни хора от телефонни измами. За това съобщават от общинската управа.

Кампанията е озаглавена “С мисъл за вас”. Социалните асистенти разясняват подробно на възрастните хора, потребители на услугата, как да различават обикновено обаждане от обаждане с користна цел и как да реагират в ситуация на опити за измама. На потребителите, повечето самотно живеещи и трудно подвижни, са предоставени телефони за сигнализиране и помощ.

Близо 150 са жителите на община Плевен, които ползват услугата “Асистентска подкрепа”. За тях се грижат 52 социални асистенти. 

Един от последните случаи на телефонна измама в Плевен е от миналия месец. Жена на 78 години бе заблудена, че участва в акция по залавяне на измамници. След обаждане по телефона, тя изхвърлила през терасата на жилището си на площад “Македония” 1500 лева на непознат, чакащ пред блок. След прибиране на парите, мъжът избягал в неизвестна посока.

/РН/



Източник БТА