В Плевен парламентарните политически сили постигнаха съгласие само за секретаря на Районната избирателна комисия

0
78



В Плевен се постигна съгласие само за това кой да бъде секретар на Районната избирателна комисия (РИК) за предстоящите избори “две в едно” на 9 юни. Това се посочва в съобщение, публикувано на официалната страница във Фейсбук на областния управител Виолета Иеремиева. 

Консултациите за съставяне на РИК в 15-и изборен район – Плевен се проведоха днес в Областна администрация с участието на представители на парламентарно представените партии и коалиции в 49-ото Народно събрание. 

“Участниците взеха решение заместник-председателите на РИК да са трима, но не посочиха конкретни имена. За председателското място също не беше взето решение. Представителите на политическите партии приеха секретар на комисията да бъде Николай Яков от коалиция “Продължаваме Промяната – Демократична България”, допълниха от областната управа.

За резултатите от проведените консултации е съставен протокол. Областният управител ще изпрати уведомление до Централната избирателна комисия (ЦИК), че не е постигнато съгласие по всички въпроси относно ръководството на РИК. Окончателното решение за състава на РИК ще бъде взето с решение на ЦИК.

Припомняме, че избирателната комисия в Плевен е от 13 членове, включително председател, до четирима, но не по-малко от двама заместник-председатели и секретар. С най-много членове е коалиция “ГЕРБ-СДС” – четирима, коалиция “Продължаваме промяната – Демократична България” има трима, с по двама представители са ДПС и партия Възраждане, по един член имат коалиция “БСП за България” и партия “Има такъв народ”.

/ЛРМ/



Източник БТА