В Бургас ще има информационен ден по процедура “Разработване на иновации в предприятията”

0
64



Главна дирекция “Европейски фондове за конкурентоспособност” (ГД ЕФК) към Министерството на иновациите и растежа организира в Бургас информационен ден по процедура BG16RFPR001-1.001 “Разработване на иновации в предприятията” по Програма “Конкурентоспособност и иновации в предприятията”. Това съобщиха от Областния информационен център в морския град. 

В рамките на събитието експерти от ГД ЕФК ще представят процедурата пред заинтересованите страни в област Бургас. Информационния ден ще е на 17 април, в Културен център “Морско казино”, зала “Георги Баев” от 10:00 до 12:00 часа.

Основната цел на процедурата е предоставяне на фокусирана подкрепа на българските предприятия за повишаване на иновационната им дейност чрез разработване на иновации в тематичните области на Иновационна стратегия за интелигентна специализация 2021-2027 (ИСИС 2021-2027).

Общият размер на безвъзмездното финансиране по процедурата е 127 млн. лв. В зависимост от категорията на предприятието процентът на съфинансирането е между 25 и 60 на сто.

Процедурата е насочена към микро, малки и средни предприятия (МСП), малки дружества със средна пазарна капитализация, а кандидатстването на големи предприятия е допустимо единствено в партньорство с МСП.

Крайният срок за подаване на проектни предложения е до 16:30 часа на 15 май т.г.

/ВЙ/



Източник БТА