„ВЪЗРАЖДАНЕ“ – КВАРТАЛИТЕ НА ДОБРИЧ СА ПОДЛОЖЕНИ НА СВАТБЕН ТЕРОР

0
551

Кварталите на Добрич са подложени на сериозен терор от заведения, които създават изключително високи нива на шум. Това обяви в Добрич на пресконференция заместник-председателят на „Възраждане“ Георги Георгиев. Освен за кварталите „Добротица“, „Дружба“ и „Балик“, сигнали за изключително сериозен терор има и в района на пазара. И те са свързани основно с „периода на сватбите“.

„Разни хора мигрират отдалече, за да дойдат в Добрич, да се оженят и не след дълго да отлетят отново. Въпросът е, че в периода на тази миграция животът в Добрич става нетърпим, защото хората тук губят правото си на сън и на спокойни нощи, нещо което е абсолютно недопустимо във всяка цивилизована европейска държава“, посочи Георги Георгиев. Според него, няколко кръчми в парк „Св. Георги“ неистово озвучават квартал „Добротица“ до малките часове на новия ден. „Това тормози малки и големи. Дете се оплака, че очите му са зачервени, защото не може да спи. Така е в целия квартал „Добротица“. Научаваме, че вече е така в кв. „Дружба“ и на други места в Добрич. Това не бива да продължава, защото малките деца имат право на спокойствие“, каза Георгиев.

„Маанета, кючеци, целият град озвучен. Няма проблем с това хората да се забавляват, да празнуват по какъвто и да е начин. Но трябва да спазват закона, защото той важи за всички. Няма как едни хора, които мигрират за месец-два, за да се позабавляват в града ни, да тормозят всички останали в името на своето удоволствие. Или няколко кръчми в името на своята печалба са решили да изкарат за един месец цяла година, няма как да допуснем тези заведения да тормозят съгражданите ни“, каза още Георгиев.

От „Възраждане“ са започнали срещи с контролните органи.На среща в ОД на МВР са поискали обяснение защо „органите на реда отиват във въпросните заведения, влизат вътре, стоят, излизат и само след половин час толеранс басовете започват отново, истеричните диджеи започват да крещят, сякаш са в средата на нивата с царевица, което е недопустимо в сърцето на Добрич“. От полицията обяснили, че отиват на място, пишат актове, заведенията ги плащат и продължават.На среща с директора на Регионалната здравна инспекция д-р Светла Ангелова е станало ясно, че РЗИ са установили високи нива на шум от едно от заведенията, които озвучават квартал „Добротица“ и инспекцията оттегля становището относно спазването на граничните стойности на шум. „Т.е. това недопустимо озвучаване, което тормози „Добротица“, е незаконно. Остава единствено кметът на Добрич да реагира на база на това, че становището на РЗИ е оттеглено“, допълни той. НДТ