Джип влезе в морето на плажа Болата, за да пусне лодката си

0
394

Джип влиза буквало в морето, за да пусне своята лодка във водата, въпреки че плаж “Болата” все още се води защитена зона

От местните институции твърдят, че на този плаж се извършват постоянни проверки, но въпреки тях, няма нищо, което би могло да спре хората да паркират буквално на пясъка, съобщават от NOVA.

Кметът на село Българево Георги Янев каза: “Автомобилите, паркирали на пясъка са в нарушение, защото според Зако9на за устройство на Черноморието е забранено спирането върху пясъка. Това, което може да се направи е да се подаде сигнал до РИОСВ Варна и те, заедно с полицията, да дойдат и да съставят актове. Често получаваме такива сигнали, но голяма част от хората не знаят за защитените зони. Глобите не са никак малки. в порядъка от 1000 до 3000 хиляди лева за първо нарушение и до 6000 хил. лева за второ”.

„Не е приятно в час пик между плажуващите да влиза автомобили, за да си пускат лодките”, коментира още Янев. „Трябва да се намери баланс между плажуващи и тези, които искат да ловят риба. В риболовния сезон до 120 лодки влизат оттук. Но това е в прерогативите на държавата, ние единствено можем да подаваме сигнали”, каза още Янев.

„Ние ако получим сигнал в общината, правим проверка на място, съставяме констативен протокол и изпращаме сигнала по компетентност до РИОСВ”, заяви Елица Петрова, началник отдел „Екология”, Община Каварна.

novavarna.net