Костадин Костадинов: Само с масово гласуване през юни можем да пометем статуквото

0
104

Никой освен Възраждане не говори за предстоящите избори за Европейския парламент на 9 юни. Това се прави умишлено с една единствена цел – за да няма масово гласуване. Ниската избирателна активност устройва партиите на статуквото и те ще направят всичко възможно, за да подържат апатията сред населението, заяви председателят на ПП Възраждане д-р Костадин Костадинов на среща с жителите на Шабла. В срещата, която се проведе на 9 март в Народно читалище „Зора 1894“, участваха още народният представител от Добричка област Константина Петрова и общинският съветни от Възраждане в Шабла Елена Соленкова.

В случай, че българските граждани излязат да гласуват масово на 9 юни, те могат да пометат статуквото. След три месеца ще имаме възможност да участваме в своеобразен протест, чрез който да пометем сегашните управници. Заедно с нашите съмишленици от Европа, ние можем да променим континента. За съжаление в момента Европа не е нито мирна, нито обединена. Тя се намира на прага на много тежък социален взрив, точно заради политиката на Урсула фон дер Лайен и всички подобни политици в еропейските държави.  ЕС в този си вид представлява заплаха за Европа и европейската цивилизация. Предстоящите избори през юни са избор между войната и мира. Сегашните управници биха ни вкарали във война без дори да им мигне окото, подчерта д-р Костадин Костадинов пред жителите на Шабла. Той припомни и добре известната максима, че няма малки и големи държави, а има малки и големи държавници. За съжаление обаче, ние виждаме как нашите политици се държат като втора категория хора, когато се срещат с представителите на другите държави.

По време на срещата шабленци засегнаха въпроса за тежката демографска ситуация, в която се намира тяхната община. Релано живеещите в черноморския град сега са около 2000 души, докато преди години те бяха около 4300. Драстично намаление на населението се отчита и в селата, които се намират на територията на Община Шабла. В отговор на тези тревожни данни, председателят на Възраждане отново припомни, че единственият изход от тази ситуация е прилагането на програма за демографска регенерация. Необходимо е да прилагаме политики насочени към хората, а не към инфраструктурата, подчерта още д-р Костадин Костадинов и припомни случаите, при които в села със затихващи функции се инвестираха огромни средства за строежа на стадиони.

Относно притесненията на хората, свързани със зачестилите случаи на посегателства от страна на мигрантите, д-р Костадин Костадинов бе категоричен, че държавната граница трябва да се охранява от българската армия. Нашите политици ни казват, че ако изпратим войската, това ще предизвика ескалация. В същото време обаче виждаме как Република Турция охранява своята граница с войници и това не е повод за скандал. Тук при нас, в Добруджа, няма нелегални мигранти, но това не трябва да ни успокоява, защото пустеещите села в региона са много и в даден момент те могат да бъдат заселени, посочи още председателят на Възраждане.

Костадин Костадинов продължава поредицата си от срещи в цялата страна, като целта им е да води разговор директно с хората, а не чрез медиите. През изминалите 30 г. видяхме как политическите инженери и медиите постоянно създаваха фалшиви образи в политиката. Нашата задача е да върнем политиката в ръцете на хората и точно чрез подобни отворени срещи най-добре можем да покажем разликата между нас и партиите на статуквото, подчерта още д-р Костадин Костадинов пред жителите на град Шабла.