Шест медала спечели спортен клуб по кикбокс „Десант” – Добрич на държавното първенство в стил лоукик

0
98

От 8 до 10 март в гр. Стара Загора, се проведе държавното първенство в стил лоукик. Това беше първото състезание за 2024г, в което смелите бойци на „Десант“ отново доказаха, че когато побеждават го правят мощно, а когато губят го правят трудно и винаги нанасят големи щети на опонентите си. На първенството отбора беше представен от осем бойци: Кирил Петров – Кокича, Преслав Симеонов, Петър Николов, Батухан Бектеш, Ники Илиев, Станеслав Вълков, Михаил Боев и Николай Великов.

Николай Великов стана шампион в най-силната категория при мъжете до 71кг в конкуренция от 15 силни бойци. “Убиеца с Брадвата” премина през всичките си опоненти, като ги победи убедително и с класа!

Станеслав Вълков и Мишо Боев бяха в  категория до 51 кг и направиха изключително ценен подарък на своя треньор Драго Йорданов. Те разпиляха безкомпромисно съперниците си и затвориха категорията. Така финала остана за Десант, а двамата се разбраха по братски Мишо да е първи, а Стъни втори.

Батухан и Петър загубиха на полуфиналите много оспорвани и равностойни битки и останаха с бронзови медали. Батухан получи и специален приз “Лъвско Сърце” за силното си представяне.

Преслав Симеонов и Ники Илиев не успяха да вземат медали, те загубиха още на четвъртфиналите, като Ники направи изключително зрелищна битка в която нанесе много на брой точни удари в главата и трупа на опонента си, но изоставаше в киковете и съдиите предпочетоха съперника му.

По време на първенството в Стара Загора на председателя и треньор на „Десант” Драгомир Йорданов бе връчена купата на федерацията за третото място на клуба в общото класиране за 2023 г. в България.