“Възраждане” – Бургас номинира Мариян Иванов за предстоящите евроизбори

0
61



Общинският съветник Мариян Иванов е номинацията на бургаската структура на “Възраждане” за предстоящите избори за европейски парламент. Това обяви на пресконференция в Бургас народният представител от “Възраждане” Борис Аладжов. 

Кандидатите на “Възраждане” трябва да отговарят на няколко условия – да са искрени родолюбци, да работят за хората, а не да обслужват различни лобисти, да са работливи и ефективни в работата си, посочи Аладжов.

“Възраждане” си поставя няколко основни цели за предстоящите избори. На първо място това е продължаващата борба за запазване на българския лев и провеждането на законния референдум по този въпрос. Време е да поставим темата и за референдум за членството ни в НАТО и какво ни отне военният съюз. Ще работим в посока България да не бъде въвличана във военния конфликт в Украйна и да не изпраща свои войски там. От изключителна важност е и да не допуснем вълни от мигранти да ни залеят, с обещанието за Шенгенско бъдеще, коментира номинираният за изборите Мариян Иванов. 

Окончателното решение за листата и за подредбата в нея ще вземе Организационният съвет на “Възраждане” до края на месеца.

Мариян Иванов е на 39 години, роден е в Плевен. От 2012 година живее в Бургас. Има бакалавърска степен по журналистика. От 19-годишен започва да работи като журналист в БНР, първо в Радио Шумен, а след това – в БНР-Бургас. Работил е като кореспондент и в няколко национални медии. Има пет национални и международни награди по журналистика, а преди да се присъедини към “Възраждане” е бил главен редактор на БНР-Бургас. Иванов е общински съветник в Бургас от партия “Възраждане”.

 

/РН/



Източник БТА