Вчера в град Генерал Тошево бяха запалени коледните светлини

0
490

На 5 декември в град Генерал Тошево бяха запалени коледните светлини. Празничното събитие, което по традиция се провежда всяка година, се състоя пред сградата на Общинска администрация и точно до величествената елха, която всеки декември се превръща в цветно коледно дърво, радващо малки и големи.

Емоционалното събитие беше уважено от кмета на Община Генерал Тошево Валентин Димитров, неговия екип и председателя на Общинския съвет д-р Яна Бонева, а радостта и щастливите мигове, бяха изцяло за децата. Това си личеше по светещите им като звездички лица, огромните и дълбоки усмивки и мигът на върховно удоволствие при появата на Дядо Коледа и запалването на светлините на коледната украса.

Празничната програма продължи малко повече от половин час, а изпълнителите от ЦПЛР – Център за работа с деца в града и НЧ „Светлина – 1941“, се постараха да превърнат събитието в едно незабравимо изживяване за десетките малчугани, които се събраха пред входа на Община Генерал Тошево. Изпълнители и гости, малки и големи – всички се включиха в невероятната забава с огромен ентусиазъм въпреки мразовитото време. Страхотни песни и луди игри съпътстваха празника. Организаторите бяха подготвили много изненади, но те не можеха да се сравнят с вълнението, изписано по лицата на всички, когато настъпи кулминацията на вечерта и грейнаха светлините на коледната елха.

Тази година високото над 15 метра дърво се радва на много хубава украса. И въпреки че през деня, елхата сякаш не изглежда толкова величествена и красива, то след като нейните светлини светнат, наистина може да те остави поне за миг без дъх. Освен огромните червени топки и жълти гирлянди, елхата е окичена и с безброй цветни лампички. На върха пък гордо позира голямата коледна звезда.

Заедно с елхата бяха запалени и светлините на коледната украса в града. И тази година в центъра на града са монтирани много греещи орнаменти с коледни мотиви. По площада и главната улица блестят светлинни и фигурални елементи. В атмосферата на коледния дух и вълшебството на предстоящите коледни и новогодишни празници озарена е и фасадата на сградата на Общината. Новото през тази година е специалният коледен кът за снимки, който е обособен на площад „Бялата лястовица. Той включва триизмерни фигури на елхи, шейни и елени, където всеки може да си направи незабравими снимки.