Третото издание на инициативата „Коледно вълшебство сътвори“ събира средства за лечението на Емо Ангелов от Добрич

0
381

Третото издание на благотворителната инициатива на Младежкия център в Добрич – „Коледно вълшебство сътвори“, събира средства за лечението на 22-годишния Емо Ангелов, който от четири години е прикован към инвалидна количка след катастрофа, съобщи Мариела Рачева, един от организаторите.

Екипът зад инициативата призовава младите в областния град да станат част от добрата кауза, като изработят картичка, украшение или друг празничен символ и го оставят в коледния кът до централния вход на Младежкия център. Там жители и гости на Добрич могат да изберат някой от изработените предмети и срещу него да дарят парична сума по своя преценка. Коледният кът ще работи всеки делничен ден между 12 и 23 декември от 11:30 до 17:30 часа.

Шанс да проходи Емо Ангелов е намерил в клиника в Тайланд, но необходимата сума за лечението – 252 000 щатски долара, е непосилна за семейството му.

Миналата година „Коледно вълшебство сътвори“ събра близо 2000 лева в помощ на кампанията „Споделен хляб“ на фондация „Милостиво сърце“, а през 2020 г. – около 2400 лева в подкрепа на лекарите от Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич, припомни Мариела Рачева.

БТА