Везенков без точка срещу слабак, “Сакраменто” с възможно най-трудния път към плейофите

0
72


 Александър Везенков не вкара нито една точка в последния мач от редовния сезон в НБА. Отборът на българина “Сакраменто” разпердушини един от най-слабите тимове през сезона “Портланд” 121:82.

 По време на една от почивката камерата показа как на глезена на Везенков има шина. Все пак треньорът Майк Браун реши да пусне в игра избрания за най-полезен играч в Евролигата за миналата година малко над 10 мин преди края на срещата.

Въпреки победата обаче “Кингс” и Везенков ще трябва да минат по най-трудния и трънлив път към плейофите в НБА – чрез плей-ин турнира. “Сакраменто” завърши сезона на 9-ото място в Западната конференция, след като в последните няколко двубоя си направи харакири и загуби наглед спечелени срещи.

Според повече експерти обаче отборът на Везенков има минимален шанс да стигне до същинската фаза в лигата на извънземните.

В плей-ин турнирът “Сакраменто” се нуждае истинско чудо и няма право на грешка. Отборът трябва да извоюва 2 победи срещу доста по-класни съперници, за да стигне до 1/8-финалите.

Първият мач на “Кингс” е срещу легендарния тим на “Голдън Стейт”, където са легендите Стеф Къри, Клей Клей Томпсън и Крис Пол. В двубоя, който е в сряда рано сутринта, домакин ще бъде тима на българина. През сезона двата тима си размениха по 2 победи.

Ако “Кингс” спечелят мача с “Голдън Стейт”, ще спорят за последното място в плейофите на Западната конференция срещу загубилия сблъсъка “Ню Орлианс” – “ЛА Лейкърс”, които завършиха съответно 7-и и 8-и. 

“Ню Орлианс” е големият кошмар за “Кингс” през тази кампания. През сезона Везенков и компания паднаха 5 пъти от противника. В “Лейкърс” пък е най-голямата звезда в Лигата – ЛеБрон Джеймс. А отборът от ЛА показва в последните срещи, че дори може да е считан за фаворит в НБА.

 





Източник 24часа