Българският червен кръст в Шумен започна разпределението на хранителни продукти, определени за селата на общината

0
60



Българският червен кръст (БЧК) в Шумен започна разпределението на хранителни продукти, определени за селата на общината, в изпълнение на Програмата за храни и основно материално подпомагане, съфинансирана от Европейския социален фонд плюс. Това съобщи за БТА директорът на червенокръстката организация в областния град Пламен Петров. 

Хранителните пакети съдържат 15 вида продукти: олио, ориз, брашно, захар, леща, спагети, лютеница, конфитюр, както и седем вида консерви – зелен фасул, зрял боб, домати, грах, гювеч, пиле фрикасе и риба, отбеляза Петров. Той уточни, че раздаването на хранителните продукти в селата от общината ще е от 10 до 26 април, а в областния град – от 29 април до 23 май и допълни, че всеки гражданин може да провери дали е правоимащ на страницата на БЧК

Доброволци от общинската администрация и общинските предприятия в Шумен се включиха с личен труд за пакетирането и разноса на хранителните продукти, като кметовете на селата и кметските наместници са ангажирани с раздаването на пакетите, съобщиха по-късно от общинския пресцентър. По тяхна информация ще бъдат разпределени 24 тона хранителни продукти. Съгласно утвърдените списъци на Агенцията за социално подпомагане и БЧК, едночленните и двучленните семейства ще получат един хранителен пакет с тегло около 11 кг., а тричленните и по-големите семейства – два хранителни пакета с общо тегло около 39 килограма, допълват от общинския пресцентър.

/МК/



Източник БТА