Българска група е селектирана за участие в световното джаз изложение „JazzAhead!“

0
69


За първи път в историята на световното изложение за джаз и импровизационна музика – „JazzAhead!“, българска група е селектирана за участие. Clavexperience ще свири като част от клубната програма на събитието, на 12 април в Kellerei – Bremer Ratskeller Weinhandel, Бремен, Германия, съобщават от Българската музикална асоциация (БМА). 

Димитър Горчаков (пиано), Павел Терзийски (вокал) и Александър Деянов-SkilleR (бийтбокс) се събират под името Clavexperience, създавайки съвременен джаз, като го смесват с електронна музика и бийтбокс. В голяма част от творчеството си разчитат на импровизацията. 

Clavexperience ще бъдат част от 17-те делегата на националния щанд на БМА, която участва за четвърти път на изложението. Тази година БМА ще представи 20 музикални проекта на свои членове – от едни от най-утвърдените наши джаз музиканти до млади току-що изгряващи звезди. На щанда ще има и делегати на пет от най-големите ни фестивали – A to Jazz, Bansko Jazz Fest, Plovdiv Jazz Fest, Sofia Live Fest и SoAlive Music Conference

„JazzAhead!“ се организира 2006 г. насам в Бремен. Включва търговско изложение, конференция и шоукейс фестивал с участници от Европа и страните отвъд океана. Форумът събира и среща над 2000 професионални участници, между които артисти, букъри, фестивали, мениджъри, лейбъли, агенции, издатели, дистрибутори, медии и други.

/ДД

/ТС/



Източник БТА