Благоевградския окръжен съд наложи три години лишаване от свобода на 20-годишен мъж за кражба в село Микрево

0
75



Благоевградският окръжен съд призна за виновен в извършването на кражба 20-годишен мъж и му наложи наказание три години лишаване от свобода при първоначален общ режим на изтърпяване. Това съобщиха от съдебната институция. 

Подсъдимият е признат за виновен в това, че за времето от около 23:44 часа до около 23:50 часа на 29 юли 2022 година, в двора на къща в село Микрево, община Струмяни, сам и при условията на посредствено извършителство чрез наказателно неотговорното лице – е направил опит да отнеме чужди движими вещи – 136,70 лева от владението на собственика им, с намерение противозаконно да ги присвои. За да влезе в имота, мъжът е използвал специален начин – малолетният се е прехвърлил през оградата, покатервайки се по монтирания пред нея пътен знак, се посочва в съобщението. 

Подсъдимият е оправдан по повдигнатото му обвинение за квалифициран състав на грабеж, информират от съда. 

С присъдата Окръжният съд в Благоевград е отхвърлил като неоснователни предявените от гражданските ищци искове срещу подсъдимия. Присъдата може да бъде обжалвана и протестирана пред Апелативен съд – София в 15-дневен срок, информират от Окръжен съд – Благоевград. 

В края на юли 2022 г. при грабеж в село Микрево, община Струмяни бяха задържани двама младежи – на 18 и на 13 години. В края на юни миналата година Окръжната прокуратура в Благоевград внесе в съда обвинителен акт срещу О.О., който беше привлечен в качеството на обвиняем за извършено от него престъпление опит за грабеж. 

/РН/



Източник БТА