Бивш геймър от Индия загатва, че ще е приятната изненада на сезона

0
138

Бившият геймър от Индия Ишприйт Синг Чадха загатва, че ще се превърне в приятната изненада на новия снукър сезон.

Още на този етап от настоящата кампания 2023/24 дебютантът в световния тур вече има цели осем сенчъри брейка на сметката си, а вчера се класира за Откритото първенство на Ухан с впечатляваща победа 5:4 над доста по-опитния Антъни Макгил.

Ишприйт поведе с 3:1, но след четири часа оспорвана битка резултатът между двамата беше 4:4 и се наложи драматичен завършек в решителен девети фрейм. Той бе решен по цветовете и индиецът можеше да се похвали с най-престижната победа в кариерата си над двукратен ранкинг шампион и четвъртфиналист в “Крусибъл” от преди няколко месеца.

Ишприйт е на 27-годишна възраст и винаги е мечтал да бъде професионален снукър играч, но през 2017-а чупи крак и контузията спира значително прогреса му. Това го провокира да се отдаде на друга страст – гейминга, като е най-добър в Counter-Strike: Global Offensive.

“Бях най-добрият играч в страната си в продължение на две години. Подписах с Entity eSports, които са номер 1 гейминг организация в Индия. Играхме в големи зали пред 500 зрители, а хиляди ни гледаха на живо в интернет. Адреналинът беше невероятен.

Пандемията обаче не се отрази добре на никого в Индия, затова и когато договорът ми изтече, не беше подновен. Така реших да се отдам отново на снукъра и миналата година станах републикански шампион.

Реших да съм истински професионалист и се преместих в Шефийлд, като снукърът е единственият ми източник на приходи. Няма кой да ме спасява, ако изпадна във финансова беда и това ми помага да съм по-устремен и концентриран.

Когато нямаш гръб, така да се каже, можеш да видиш наистина на какво си способен. Майка ми е самотен родител и винаги се е стараела да се грижи за мен, така че дължа всичко на нейните огромни саможертви.

Чувствам се щастлив с новия ми живот и снукъра, така че или ще спечеля, или ще се поуча – няма загуба в този случай.

Хората наистина уважават снукъра в Обединеното кралство, докато в Индия не е така. Там той не е считан за истински спорт, какъвто например е крикетът. Дори много хора не знаят какво е снукър”, обяснява Ишприйт пред ВВС.

Източник