• 45-годишен мъж от щата Бенуе  в Нигерия е изправен пред съд в Макурди за канибализъм

Джеремая Оде от Igwe Ochekpo в района на местното самоуправление Oju, който беше хванат да яде главата на жена, за която се твърди, че е убил във фермата й, е съден в съда в Макурди за ужасяващото убийство на 65-годишната Присила Адога.

Инспектор Омайе Уджата от прокуратурата, каза пред съда, че инцидентът, който се е случил в петък, 19 август, е бил докладван на полицията от Силас Игири от района на местното управление Оджу.

Според доклада на Игири, обвиняемият отишъл във фермата, където работела съпругата на чичо му, Присила, и я убил с мачете.

След като отрязал главата на Присила, той приготвил супа от чушки с нея на място и в момента я е ядял, когато е бил заловен.

Източници от общността казаха на журналисти, че когато Присила не се е върнала от фермата в нормалното време, нейните роднини са тръгнали да я търсят, като са намерили Джеремая, известен в общността като умствено разстроен, да яде от главата на жената.

На въпроса защо е направил това, Джеремая казал, че е започнал само с главата, след което ще продължи към тялото й.

Когато бил помолен от полицията да разкаже за инцидента, според съобщенията Джеремая разказал как той и Присила се били един срещу друг с мачетето, докато той  я е надвил.

В блога на Benue Stateflash се твърди, че „полицията смята, че разказът е твърде нормален, за да е на луд човек, и затова решил да го преследва.

„Въпреки че прокурорът каза на съда, че обвиняемият е признал, че е извършил престъплението, не беше прието обвинение поради липса на юрисдикция.“

Главният магистрат г-жа Затова Regina Alagh нареди обвиняемият да бъде изпратен във Федералния изправителен център, Makurdi.

Въпреки че съдът отказа юрисдикция да разгледа делото, обвиняемият се призна за виновен по обвинението, когато случаят беше споменат.

Делото е отложено за 11 ноември за правен съвет от държавното министерство на правосъдието, съобщи dailypost.ng.