Барселона с минимална победа срещу 10 от Лас Палмас – Футбол свят – Испания

0
74


Барселона победи Лас Палмас с 1:0 в мач от 30-ия кръг на Ла Лига. Единственият гол в срещата вкара Рафиня в 59-ата минута. Гостите от Канарските острови играха с човек по-малко от 24-ата минута, когато Алваро Вайес беше изгонен с директен червен картон. Преди това голове на Роберт Левандовски и Рафиня бяха отменени заради засади. 

С успеха “блаугранас” събраха 67 точки и заемат второ място във временното класиране. Лас Палмас е 12-и с 37 точки. 

Gulliver/GettyImages

Барселона стигна до гол още в 4-ата минута, когато Роберт Левандовски прати топката във вратата. Попадението обаче беше отменено заради засада. В 15-ата минута Пау Кубарси с чудесен извеждащ пас намери Левандовски отляво. Полякът навлезе в наказателното поле и отправи силен удар, с който Алваро Вайес се справи. Последва корнер, след който Кубарси нанесе удар с глава, но над вратата. 

В 19-ата минута втори гол на “блаугранас” беше отменен. Тогава Левандовски получи извеждащ пас от Гюндоган. Полякът не успя да се справи с Мика Мармол, но и защитникът не изчисти добре топката, която се озова в Рафиня, а той със силен удар я прати във вратата. Попадението обаче беше отменено заради засада на бразилеца, който обаче беше много далеч от топката, в момента на подаване към Левандовски. 

В 24-ата минута Лас Палмас остана с човек по-малко. Рафиня беше изведен сам срещу вратаря отляво. Стражът на гостите опита да пресече подаването, но вместо това фаулира бразилския нападател и главният рефер му показа директен червен картон. 

В 34-ата минута гредата спаси гостите. Жоао Кансело намери непокрития Левандовски в наказателното поле. Полякът отправи удар с дясното си рамо, като топката срещна страничния стълб. Малко по-късно Енцо Лойдиче опита удар от далечна дистанция, но топката премина покрай вратата. 

В 42-ата минута Кубарси намери Гюндога, който с едно докосване отклони топката за Фермин. Халфът опита удар от около 15 метра, който премина покрай вратата. В последната минута на редовното време на първата част Кансело беше изведен отлично от Гюндоган отляво в наказателното поле. Португалецът върна към Рафиня, а бразилецът от точката за изпълнение на дузпа стреля покрай вратата. 

В третата минута на добавеното време на първата част Саул Коко шутира силно от над 20 метра, като топката профуча опасно покрай вратата на домакините. 

Барселона започна по-активно втората част и стигна до гол в 59-ата минута. Резервата Жоао Феликс получи отдясно, влезе навътре и със страхотен извеждащ пас по въздуха сложи топката на главата на Рафиня, който с глава не сбърка – 1:0. 

В 72-ата минута Феликс намери друга резерва Феран Торес. Нападателят, който се завърна в игра след двумесечно лечение на контузия, отправи силен удар, с който вратарят се справи. Шест минути след това Гюндоган подаде към Кунде отдясно. Французинът пусна остър успореден пас за Феликс, чийто удар от няколко метра срещна гредата. 

В 82-ата минута шут от далечна дистанция на Кансело мина над вратата. Четири минути по-късно каталунците можеше наивно да загубят аванса си. Обраната на “блаугранас” позволи на Алберто Молейро да напредне с топката и да нанесе силен удар от границата на наказателното поле, който премина опасно покрай вратата. 


Барселона – Лас Палмас 1:0

1:0 Рафиня (59)

Барселона: Тер Стеген, Кунде, Кубарси, Мартинес, Кансело, Роберто, Фермин, Гюндоган, Рафиня, Ямал, Левандовски 

Лас Палмас:  Алваро Вайес, Алекс Суарес, Коко, Мармол, Кардона, Марвин, Хуан Муньос, Лойдисе, Родригес, Ел Хадади, Рамирес



Източник Gong.bg