Момичетата от Балетна Формация “MY DANCE” с хореограф Пламена Петрова взеха участие в XVII Международен мажоретен фестивал „ЗЛАТЕН ПОМПОН“  и Национален шампионат на IAM– Албена 2021 и се класираха за участие в World Championship of Majorette-sport. Шампионатът се проведе от 3 до 5 септември. В него по традиция участват десетки състави от страната и чужбина, но поради епидемичната обстановка международното участие бе отменено.

Наградените момичета са: първо място за Силия Коева в категория помпон/соло/кадет; първо място за Елизабет Желева в категория помпон/соло/джуниър; второ място за Наталия Стоянова в категория помпон/соло/джуниър; първо място за Никол Тодорова в категория помпон/соло/сеньор; второ място за Полина Василева в категория помпон/соло/сеньор. В категория чърденс големи групи сеньорките и джуниърките на БФ „My Dance” грабнаха купата за първо място. Кадетките също си спечелиха участие в World Championship of Majorette-sport , като извоюваха първо място в същата танцова категория.

Балетна Формация “My Dance” за първи път взе участие в категорията Бебе кадети помпон големи групи. Най-малките участнички на формацията се подготвиха за по-малко от три месеца. Въпреки краткото време за подготовка и въпреки, че всички малки балеринки за първи път стъпиха на сцена, това не им попречи да очароват публиката и съдийската комисия и заслужено спечелиха трета купа за Първо място в тази категория. От тук нататък имат тежката задача да защитават достойно спечелената си първа шампионска титла.

По традиция всяка година организаторите на фестивала връчват и специални награди. Две от тях се присъдиха на БФ“My Dance” , като Дария Минчева беше наградена със специалната награда за най-малък участник, а Елин Ремзиева получи награда за най-атрактивна мажоретка.

Момичетата ще изпратят записи на танците до 10.09 за участието си в World Championship of Majorette-sport – IAM, след което ще очакват резултати в края на месец октомври и се надяват на световна титла. А в края на този месец очакват резултати от друг онлайн конкурс за танци и театър.

От следващата седмица групите започват новите си хореографии и се надяват през пролетта да зарадват добричлии с нов танцов спектакъл – „Хари Потър и стаята на тайните“

Пламена Петрова пожелава успешна учебна година на всички момичета от формацията.