Балетна Формация “MY DANCE” /с хореограф и ръководител Пламена Петрова/ спечели 16 челни места от МФИ „Утринна звезда“ – Черноморец/Созопол , който се проведе онлайн и на живо. По време на седмицата на фестивала бяха излъчвани танци в съответните категории, между живите изпълнения.  Организаторите умело успяха да включат максимален брой участници и да създадат високо ниво на конкуренция.

Балетна Формация “MY DANCE” се яви с 18 танца, като един от тях беше записан в последния момент – за 20 минути в тренировъчната зала. Точно с този танц започва и победната серия на момичетата. Никол Тодорова грабна категорично първо място в категория акроденс. Останалите танци са в големи и малки групи записи от участия на формацията. I място – Дяволска примка/танцово шоу/, I място – Спецакция/танцово шоу/, I място – Кики/МС/, I място – Викинги/МС/ , I място – Пчелички/МС/ , I място – Биг брадър/МС/ , II място – Пламъци /МС/, II място – Ангри бърдс/МС/, II място – Плаващи пясъци/танцово шоу/, II място – Котешка игра/танцово шоу/, II място – Флинстоун/танцово шоу/, III място – Пуканки/МС/,III място – Барби гърл/МС/, III място – Египет/танцово шоу/

Балетна Формация “MY DANCE” участва в още един онлайн формат за кратко видео и фотоконкурс „Dance Everywhere“. От там момичетата се отличиха с III място за Виктория Димитрoва в V възрастова група, II място за Никол Тодорова в IV възрастова група Short Video Dance Everywhere, II място за Николета Митева във II възрастова група, I място за Грациела Илиева във II възрастова група и още едно I място за Николета Митева във II възрастова група от Short Video Dance Everywhere.

Пламена Петрова:

Изключително съм горда с момичетата, с които работя. Всяка една от тях, от най-малката до най-голямата, последните 8-9 месеца показаха професионализъм и отговорност. След като всички участия и състезания едно по едно започнаха да се отлагат, момичетата не загубиха стимул и воля. 3 месеца тренираха вкъщи и – завръщайки се в залата, им бяха нужни само две седмици, за да се върнат в положението, в което бяха в средата на месец март. Предстояха ни две национални състезания, Европейски Гранд При в Чехия, Европейски Шампионат и Световен Шампионат, както и премиерата ни за 10-годишнината на формацията „Хари Потър и философският камък“, която беше с дата 28 април в ДТ „Йордан Йовков“. Надяваме се, че през новата учебна година ще зарадваме нашите приятели и фенове с историята на Хари през нашия поглед, представен чрез танци. От 15 септември започва и прием за начинаещи групи – без кастинг и с кастинг за сформираните групи. Всеки, който има желание и умения, е добре дошъл да се присъедини към нас.

Искам да благодаря на ВК „Добруджа 07“, защото те ни дадоха възможност всяка седмица за изява преди пандемията. Благодаря на тях и на Неопълр за подкрепата и доверието. Надявам се да сме оправдали очакванията им. А на родителите на момичетата от “MY DANCE” искам да кажа, че децата им са невероятни. Подкрепяйте ги и не им позволявайте никога да се отказват от целите си

ВЕСТНИК “НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА” – 3.09.2020, ГОД. XXVIII, БР. 98 /3374/