Дългоочакваният финал на World Championship of Majorette-SPORT беше излъчен в петък и събота, както и големите победители – носителина световна титла.

Момичетата от БФ „MY DANCE” участваха с 5 записа на танци, след успешно премината квалификация в началото на месец септември.

Началото на доброто представяне на звездните момичета от Добрич постави Елизабет Димитрова. В петък тя се класира на четвърто място в категория джуниър (12-14 години).

В събота бяха излъчени и останалите четири танца. Голямата група на джуниъри и сеньори в категорията на сеньори (15 години +) грабна среброто. Най-трепетно очакваха излъчването на финалите по-малките представителки на “MY DANCE” от групата на кадети, като по време на тяхната тренировка в събота бе излъчването на самия Световен Шампионат. Залата за тренировки се изпълни с радостен вик, когато те научиха, че за първи път печелят световна титла с второ място в категориякадети.

При соловите танци в категорията на сеньори се усети най-голямата емоция. В тази категория за първи път се явиха Никол Тодорова и Полина Василева и успяха да преборят дългогодишната конкуренция срещу участниците от другите държави. Полина Василева спечели бронзовмедал – трето място, а Никол Тодорова златен медал – първо място.

Очакването на резултатите беше дълго и изпълнено с трепети. Мина повече от месец и половина и ставахме все по-нетърпеливи. Така е с всяко състезание, но това беше по-специално – Световен Шампионат! – споделя Пламена Петрова треньор и хореограф на БФ „MY DANCE”

Предстои да бъдат изпратени медали и купи от Световния Шампионат от международната асоциация.

По-рано през месец октомври всички групи от формацията участваха в конкурс за танци и театър „Изкуството е магия“ 2021– online със седем танца. Там те спечелиха шест първи места и едно второ място. Първо място за голяма група при бебе кадети с танц „Пуканки“, първо място за голяма група при кадети с танц „Фламенко“, първо място за голяма група при джуниъри с танц „Ключове“, второ място с танц „Хелоуин в Хогуортс“, първо място за голяма група при сеньори с танц „Куидич мач“, първо място при сеньори за дует „Ден и нощ“ – Полина Василева и Никол Тодорова и първо място при сеньори за соло „Паяк“ – Никол Тодорова.

Момичетата нямат търпение да завършат най-новите си хореографии и да продължат да носят успехи за себе си, балетната формация и град Добрич. Те споделят, че най-голямото удовлетворение от усърдните тренировки и репетиции е признанието от публика и жури. Също и че възможностите и уменията винаги могат да се развиват още и още, а трудностите могат само да ги амбицират повече.