А за нейното убийство окончателно кога?

0
75


В рамките на 11 месеца Георги Семерджиев, подсъдим за жестоката катастрофа на бул. “Черни връх” в София, при която загинаха две момичета, получи три присъди, но не и за убийство на Христина Дилева и Хариет Стефанович. Последното му наказание е отпреди ден, когато Софийският районен съд му даде 2 г. затвор и 139 лв. глоба заради фалшивата шофьорска книжка, която показал пред полицаи на 14 февруари 2022 г.

Той беше осъден и за кражба на гориво и за нанасяне на средна телесна повреда. Близките на убитите момичета обаче се питат кога ще има възмездие и за бруталната смърт на децата им, които бяха пометени, докато чакат на светофар.

Времето без моето дете минава трудно. Присъствам на делата, чувам как го осъждат за всякакви неща, но не и за смъртта на дъщеря ми. Дните летят, но са мъчителни, защото тя не е до мен. Не виждам усмивката . Защо тези престъпления, за които получава присъди, излязоха наяве, след като уби момичето ми? Може би, ако беше изправен на подсъдимата скамейка преди катастрофата, тя изобщо нямаше да се случи, каза пред “24 часа” Диана Стефанович, майка на Хариет.

Пред съда Семерджиев твърдеше, че книжката му била дадена от длъжностно лице в Швейцария, но не помнел дали със сигурност е било такова. Карал шофьорски курсове една седмица, но нямал листовки, а само кормуване. Магистратите бяха категорични, че документът е фалшив. 20 дни по-рано, на 21 март т.г. той беше осъден да плати глоба от 233 лв. и за кражба на гориво от бензиностанция. Преди 11 месеца получи и 2 г. затвор за нанасяне на средна телесна повреда с особена жестокост. Според прокуратурата на 5 май 2012 г. в заведение в кв. “Хаджи Димитър” се бил с няколко човека, ползвайки мачете. Това е довело до “крайни затруднения” в движението на един от тях.

По делото за ужасяващата катастрофа на първа инстанция Софийският градски съд му даде 20 г. затвор. Предстои да се произнесе апелативният съд, а после и ВКС.





Източник 24часа