Арестуваха 6-има по подозрение за убийство на южноафриканеца Люк Фльорс

0
70


Шестима заподозрени са били арестувани във връзка с убийството на южноафриканския футболист Люк Фльорс, който бе прострелян при кражбата на колата му през миналата седмица, съобщават местни медии.

24-годишният бивш юношески национал, състезател на най-популярния клуб в страната “Кайзер Чийфс”, беше прострелян в гърдите на бензиностанция миналата сряда, а нападателите избягали с колата му.

Полицията съобщи, че шестима заподозрени са арестувани в предградието Совето в ранните сутрешни часове днес, а автомобилът на Фьорс е открит още в понеделник.

“Полицията вярва, че заподозрените са част от синдикат, който е отговорен за кражбите на коли в провинция Хаутенг, а издирването на още заподозрени продължава”, коментира полицейският комисар генерал-лейтенант Томи Мтомбени пред IOL.co.za, предава БТА.

Очаква се заподозрените да се явят в съда в петък и да бъдат обвинени в убийство и отвличане.

Люк Фльорс чакал да бъде обслужен от служител на бензиностанцията, когато бил нападнат от двама въоръжени мъже, които го простреляли в гърдите. Той е обявен за мъртъв при пристигането в болницата.

Централният защитник Фльорс игра за Република Южна Африка на Олимпийските игри в Токио през 2021-а, а същата година попадна в състава за мача от квалификациите за Мондиал 2022 срещу Етиопия, но остана резерва.





Източник 24часа