Ако някой от ДПС бъде поканен за служебен министър, няма да приеме, каза Делян Пеевски

0
66



Ако някой от ДПС бъде поканен за министър, няма да приеме, каза пред журналисти в парламента председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски.

„Това си е отговорност на г-н Главчев. ДПС, ако някой бъде поканен, няма да приеме“, посочи той, попитан как вървят консултациите за правителство и има ли представа какви хора се търсят за министри, както и някой от ДПС канен ли е.

Попитан защо, Пеевски уточни: „защото не искаме“. След изборите ще решим вече какво ще правим, нека да видим кой колко ще вземе, хората на кого ще гласуват доверие, добави Пеевски. Според него е рано да се говори. Не може да предопределяме вота на избирателите, посочи той.

Помолен да коментира думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че дори двете партии заедно да имат 150 депутати след изборите, пак няма да направят правителство само от двете формации, Пеевски посочи, че е рано да се говори за резултати от изборите, нека хората да решат. „Може да имаме пък 161 и тогава ще мислим отново“, добави той.

На въпрос гледат ли към евроатлантическо мнозинство във формата като досега – плюс “Продължаваме промяната-Демократична България”, Пеевски каза: „Мисля, че то беше такова досега. Само колегите се опитват някак си да забравят тези девет месеца, те са незабравими, тъй че няма как да ги забравят“.

Относно това има ли спомен кой точно е предложил текстовете в Конституцията, касаещи служебния кабинет и лицата, които могат да бъдат назначавани за премиери, Пеевски посочи, че е ясно кой го е предложил. „Вие виждате подписите, на Христо Иванов и компания“, добави той.



Източник БТА