Премиерът Бойко Борисов поиска оставката на президента на БФС Борислав Михайлов от профила си във фейсбук.

Според министър-председателя националния отбор е претърпял позорна загуба, а освен това с расистките си възгласи част от публиката се е държала недопустимо за държава, която претендира да е сред най-толерантните в света.

Ето и цялата публикация на Борисов в социалната мрежа:

Призовавам Борислав Михайлов незабавно да си подаде оставката като президент на Българския футболен съюз! След вчерашната позорна загуба на българския национален отбор и предвид лошите резултати на футбола ни, разпоредих на министър Красен Кралев държавата да прекрати всякакви отношения с БФС, включително и финансови, до оттеглянето на Борислав Михайлов от поста.

Категорично осъждам и поведението на част от присъстващите на стадиона. Недопустимо е България, която е една от най-толерантните държави в света, и хора от различни етноси и религии живеят в мир, да се свързва с расизъм и ксенофобия.

https://lupa.bg

********

София (14 октомври 2019) Квалификационна среща между отборите на България и Англия за Европейското първенство по футбол – 2020 година. Пресфото – БТА снимка: Цветомир Петров (ПК)

Правителството преустановява отношенията си с Футболния съюз до подаване на оставка на председателя на БФС Борислав Михайлов. Това каза министърът на младежта и спорта Красен Кралев по време на брифинг в Министерски съвет.

,,Преди малко премиерът ме извика по спешност. Знаете, че през последните четири години българското правителство направи изключително много за развитието на българския футбол”, припомни Кралев.

Той отчете, че са се построили терени и са се давали средства за развитие на детско-юношеските отбори.

,,След вчерашните инциденти премиерът разпореди от днес нататък да преустановим всяко отношение с Футболния съюз, включително и финансово, до подаване на оставка на Борислав Михайлов, председател на БФС”, допълни още Кралев.

https://gong.bg

 

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. НДТ – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА – NDT NEWS
  3. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
  4. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  5. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  6. БЪЛГАРИТЕ
  7. РИБОЛОВ
  8. ГЮВЕЧ
  9. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  10. България – Китай 中国保加利
  11. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт

  1. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
  2. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА
  3. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST